Prisijunk prie SMART NET ir sutaupyk! Prisijunk

SAMSUNG GALAXY S6 EDGE APŽVALGA


Turbūt jau puikiai žinote, kuo pasaulyje garsus yra Samsung Galaxy S6 – savo Edge modeliu. 2015 metais prekyboje pasirodė didžiulio dėmesio susilaukęs Samsung Galaxy S6 Edge – pirmasis Samsung flagmanas su ekranu lenktais kraštais.

Bet kaip žinoma, beveik visų technologijų „pirmi blynai“ nebūna geriausi. S6 Edge taip pat nėra išimtis, todėl šiandien nusprendėme dar kartą iš arčiau apžiūrėti šį modelį ir išsiaiškinti, ko jam trūksta, kuo jis puikus ir ar šis galiūnas vis dar vertas dėmesio šiandien.

SAMSUNG GALAXY S6 EDGE PARAMETRAI

Visų pirma pradėkime nuo to, kad tiek S6 tiek S6 Edge yra kone identiški vidumi, tik skirtingi išore. Kitaip sakant: „Vienodi, bet skirtingi“.

  • Pirmiausia, telefono surinkimo kokybė yra pasakiška. Priekyje ir gale yra įbrėžimams atsparus stiklas, o šonai – iš aliuminio. Jokio traškėjimo ar broko visaip spustelint telefoną iš įvairių pusių.

  • Abiejų telefonų ekranai yra vienodo dydžio – 5.1 colio 1440×2560 raiška su daugybe Multitouch funkcijų.
  • Gamykliška Lollipop Android versija, kurią galima atsinaujinti iki Nougat ar net Oreo. Tiek S6, tiek S6 Edge telefonai yra varomi aštuonių branduolių Exynos 7420 procesoriaus su 3GB RAM atmintimi.
  • Abu telefonai turi 16MP galinę bei 5MP priekinę kameras. Galinės kameros pagalba galite filmuoti net iki 4K raiškos vaizdo įrašus – visai neblogai, kaip 2015 metų išmaniajam telefonui, taip?
  • Na ir, žinoma, abu telefonai turi piršto antspaudo jutiklį, greito įkrovimo funkciją, bet apie tai daug nekalbėsime, kadangi tai nėra naujiena net ir pigiuose telefonuose.
Kadangi Samsung Galaxy S6 Edge yra pirmasis Edge serijos atstovas flagmanų srityje, kelių klaidų nepavyko išvengti.

SAMSUNG GALAXY S6 EDGE NEAPSIĖJO BE KLAIDŲ

Pradėkime nuo baterijos, kurios talpa Edge modelyje yra 2600 mAh. Internete sunku rasti tikrų atsiliepimų apie šio telefono bateriją, kadangi visos apžvalgos darytos prieš keletą metų – kai telefonas dar buvo naujas. Tačiau po kurio laiko tikrai pastebėsite, jog baterijos tarnavimo laikas nuvilia. Jeigu esate aktyvus telefono naudotojas, būkite pasiruošę įsigyti ir nešiojamą įkroviklį (power bank). Tačiau gera žinia ta, kad dėka greito įkrovimo funkcijos, savo Samsung Galaxy S6 Edge nuo 0% iki 100% pakrausite per 90 minučių.

Sekantis trūkumas – telefono forma. Kalbame ne apie lenktą ekraną, bet apie patį korpusą. Pažiūrėję į telefoną iš šono, galite pamatyti, jog korpusas užima labai mažą dalį, nes didžiąją dalį vietos užėmė lenkto ekrano kraštai.


Dėl siauros briaunos rankoje telefonas nėra labai patogus, nes ji šiek tiek per aštri. Ne gana to, tarp telefono nugarėlės ir briaunos nėra beveik jokio išlenkimo, tik status kampas, kaip iPhone 4 ir 5 modeliuose. Todėl S6 Edge paimti nuo stalo yra nepatogu.

Šis modelis neturi IP68 sertifikato. Tai reiškia, kad jis nėra atsparus vandeniui bei dulkėms.

Ir paskutinis – Samsung Galaxy S6 Edge nepalaiko Micro SD atminties kortelių. Samsung jų bandė atsisakyti dėl nesuderinamumo su nauju Edge dizainu, bet pirkėjai buvo tokie nepatenkinti tuo, kad S7 Edge ir vėl turi lizdą šiai kortelei.

Vieniems šie trūkumai bus niekis, o kiti su jais tikrai nesusitaikys, todėl spręsti apie jų svarbą paliekame jums.

GALUTINIS NUOSPRENDIS – AR VERTA PIRKTI?

Samsung Galaxy S6 Edge yra gerokai mažesnis ir lengvesnis nei S7 Edge. Jis kompaktiškas ir netgi nesunkiai valdomas viena ranka. Jis taip pat labai greitas ir problemų su efektyvumu tikrai neturėsite. Tačiau nesunkiai galima pastebėti, kad S6 Edge yra lyg prototipas, kuriame yra liko klaidų.


Naujas Samsung Galaxy S6 Edge kainuoja apie 400 eurų, o S7 Edge – apie 460-500 eurų. Mūsų nuomone, geriau paaukoti dar keliasdešimt eurų ir įsigyti šiek tiek naujesnį modelį, kuriame yra daugybė patobulinimų, kaip didesnė baterija, Micro SD lizdas, patobulintas dizainas, IP68 sertifikatas ir t.t.

Samsung Galaxy S6 Edge rekomenduojame tik tada, jeigu galite susitaikyti su visais išvardintais trūkumais, skiriate labai ribotą biudžetą pirkimui arba nenorite didelio telefono.