„Draugų ratas“
Prisijunkite prie „Draugų rato“ ir sutaupykite! Sužinoti daugiau

Filtravimas

Kaina
Gartraukio tipas
Galimi 4 gartraukių tipai: plokštieji, kupoliniai, kamino tipo ir "salos" tipo (tvirtinami bet kurioje vietoje, nebūtinai prie sienos). Šie tipai nustato traukos formą, pavyzdžiui plokštieji bus patys mažiausi. Dažniausiai paplitę yra kamino tipo gartraukiai.
Plotis, mm
Kuo didesnis gaubto plotis, tuo didesnį plotą gartraukis galės išvalyti nuo garų. Patys populiariausi gatraukiai turi 60 ir 90 centimetrų angas, todėl kad plotis atitinka vidutinio dydžio viryklės plotį. Laikoma, kad gartraukio angos plotas turi būti lygus viryklės(kaitlentės) plotui, bet dar geriau jeigu gartraukio angos plotas didesnis, užtikrinant labiau pilnavertį garų ištraukimą.
Gylis, mm
Aukštis, mm
Triukšmo lygis, dB
Gartraukis paprastai dirba tyliai, jo skleidžiamas garsas gali būti lyginamas su šnabždesiu 5 metrų atstumu (mažiau 35 decibelų). Jei skleidžiamą garsą lygintume su šnabždesiu 10 metru atstumu (iki 45 dB) gartraukio darbas vertinamas kaip labai tylus.
Maksimali traukiamoji galia, m³/h
Nedidelei virtuvei pakanka 130 - 200 m³/h. Didelei virtuvei reikalingas didesnis gaubtas su našumu nuo 200 iki 700 m³/h, taip pat oro srautu iš visų pusių.
Prekės ženklas Faber×
Energinio efektyvumo klasė A+×
Rodoma: 2
Rūšiuoti pagal:
Gartraukis Faber GLAM-LIGHT A80 DG/LG EVO
Gartraukis Faber GLAM-LIGHT A80 DG/LG EVO
  • Montavimo tipas: Tvirtinamas prie sienos
  • Plotis: 800 mm
  • Energinio efektyvumo klasė: A+
  • Triukšmo lygis: 62 dB
  • Maksimali traukiamoji galia, m³/h: 580
Gartraukis Faber Glam-Light A80
Gartraukis Faber Glam-Light A80
  • Montavimo tipas: Tvirtinamas prie sienos
  • Plotis: 798 mm
  • Energinio efektyvumo klasė: A+
  • Triukšmo lygis: 62 dB
  • Maksimali traukiamoji galia, m³/h: 720
Rodoma: 2

Įmontuojami gartraukiai – Jūsų pagalbininkas virtuvėje | 1a.lt

Įmontuojami gartraukiai puikiai sugeria virtuvėje gaminamo maisto kvapus. Įvairių tipų ir galingumo gartraukiai. Kaip išsirinkti Jūsų virtuvei tinkamą gartraukį? Atkreipkite dėmesį į šiuos aspektus:
Gartraukio tipas
• Pakabinami gartraukiai kabinami ant sienos virš viryklės arba tvirtinami prie pakabinamų virtuvinių spintelių. Tokių gartraukių pagrindinė funkcija – oro valymas: filtrų sistema filtruoja orą, pašalina kvapus, riebalų apnašas ir grąžina jį atgal į patalpą.
• Kupolo arba „salos“ formos gartraukiai orą ištraukia į ventiliacijos šachtą. 
• Įmontuojami gartraukiai skirti namams, kurie turi ventiliacines angas. 1a.lt siūlo tiek ištraukiamus gartraukius, tiek ir pakabinamus, sieninius, teleskopinius bei kitus gartraukius. Peržiūrėkite pasiūlymus ir išsirinkite Jūsų namams tinkamiausią gartraukį.
Filtrų rūšys ir jų keitimas
• Nuo riebalų sulaikymo arba metalinių filtrų, aliuminio tinklelių reikia nuolat valyti riebalų apnašas. Juos galima plauti ir rankomis, ir indaplovėje. 
• Akriliniai filtrai skirti namams, kuriuose retai gaminama, nes tokio tipo filtrai yra labai jautrūs maisto ir riebalų nuosėdoms, todėl juos tenka keisti maždaug kartą per mėnesį. 
• Angliniai filtrai skirti filtruoti orą ir sulaikyti kai kuriuos kvapus, jie naudojami gartraukiui veikiant recirkuliacijos režimu. Priklausomai nuo naudojimo intensyvumo, jie turėtų būti keičiami kas 4–6 mėnesius.
• Greitis ir valdymas 
Priklausomai nuo maisto kvapo intensyvumo reguliuojamas oro traukos greitis: kuo jis didesnis, tuo daugiau oro patenka į filtrą arba į ventiliacijos šachtą.
Gamintojai siūlo keturis gartraukio valdymo variantus. Jūsų patogumui siūlome gartraukį su jutikliniu valdymo ekranu arba elektriniu ar elektromechaniniu mygtukiniu pultu. Valdymo pultu galėsite ne tik reguliuoti oro ištraukimo greitį, bet ir įjungti apšvietimą bei naudoti kitas integruotas funkcijas. 
• Naudinga informacija
Gartraukis turi būti platesnis už viryklės paviršių – kitu atveju jo veikimas bus neveiksmingas ir jis negalės sutraukti visų riebalinių garų ir maisto kvapų.
Dažniausiai gartraukis montuojamas 60–85 cm atstumu virš viryklės. 
Gartraukį įjunkite prieš pradėdami gaminti ir palikite veikti bent 10–15 minučių, kol maistas bus baigtas ruošti.
Daug galios pakopų leidžia reguliuoti įmontuojamo gartraukio ištraukiamo oro srauto greitį. Virdami vandenį rinkitės mažiausią pajėgumą, o jei kepate mėsą ar žuvį, ar gaminate kitus stiprų kvapą skleidžiančius patiekalus – didžiausią. 
Nuolat valykite filtrą, nes užterštas filtras silpnina trauką ir dirba neveiksmingai.