Prisijunk prie SMART NET ir sutaupyk! Prisijunk

IPHONE 7 – AUKŠTA KLASĖ KELIEMS METAMS Į PRIEKĮ


Phone 7 – aukščiausios klasės išmanusis telefonas. Ne paslaptis, kad daugelis, net ir Android, išmaniųjų telefonų vartotojų svarsto apie Apple produkto įsigijimą.

Apple visada deda didžiausias pastangas būtent į savo išmaniuosius telefonus. Tai jie daro tikrai sėkmingai, kadangi visame pasaulyje Apple iPhone išmanieji telefonai yra šiltai priimami ir labai vertinami.

Negi niekada nematėte kokios eilės driekiasi prie Apple parduotuvės, kai pirmieji iPhone modeliai yra išleidžiami? Vieni nori kuo greičiau parašyti telefono apžvalgą, kitiems svarbu telefoną nufilmuoti vaizdo įrašui Youtube, o dar kiti tiesiog negali sulaukti to momento, kai naujas Apple iPhone gražuolis atsidurs jų rankose.

Pasidalinsime su jumis trumpa Apple iPhone 7 apžvalga bei palyginsime jį su kitais modeliais.

TIK IPHONE 7?

Turbūt žinote, kad iPhone 7 nėra pats naujausias Apple išmanusis telefonas – prekyboje rasite ir 8 ir X versijas. Savaime suprantama, iPhone 7 kaina yra gerokai mažesnė nei iPhone 8 ar X modelių. Tačiau ar verta taupyti dar 200-300 eurų tam, kad nusipirktumėte metais naujesnį iPhone 8?

Vizualių pokyčių beveik nėra, naujų funkcijų taip pat nėra daug, tačiau beveik viskas yra daugiau ar mažiau patobulinta – nuo kameros iki korpuso medžiagų.

Tačiau pirmiausia susipažinkime su žaviuoju iPhone 7.

iPhone 7 apžvalga

Ekranas
4.7 colio ekranas, kurio raiška 1334×750, tikrai jūsų nenuvils – Apple deda didžiules pastangas kuriant kuo tikresnius ir įspūdingesnius spalvų tonus, ir jūs tai tikrai pastebėsite.


Daugelis gamintojų kuria didžiulius ekranus ir todėl patys telefonai taip pat tampa didžiuliai – beveik neįmanoma naudoti viena ranka. Apple siūlo ne tik iPhone 7, bet ir iPhone 7 Plus, kurio ekrano dydis siekia 5.5 colio. Taigi, jeigu norite mažesnio telefono, rinkitės iPhone 7. Jeigu dideli išmanieji telefonai yra jūsų silpnybė – tada iPhone 7 Plus yra tai ko ieškote.

Dizainas
Tiesą sakant, tiek iPhone 6, tiek 7, tiek 8 modelis yra be galo panašūs – beveik identiški. Šis dizainas labai patiko tiek vartotojams, tiek patiems dizaineriams, tad kodėl kurti kažką naujo, kai aukso viduriukas jau rastas?


iPhone 7 turi aliuminę nugarėlę, tuo tarpu iPhone 8 – stiklinę. Ir vienur ir kitur yra savų pliusų ir minusų. Pavyzdžiui, aliuminis yra lengvesnis, patvaresnis, atsparesnis pirštų antspaudams. Stiklas atrodo labai solidžiai, rankoje neslysta ir leidžia belaidį krovimą.

Kamera
Nuo iPhone 6 modelio čia matomi dideli pokyčiai: 12 megapikselių vietoje 8, galimybė filmuoti 4k raiška, o FULL HD raiška filmuojama net 120 kadrų per sekundę vietoje 60.

Optinis vaizdo stabilizavimas, patobulinta blykstė bei lęšio sandara, priekinė kamera yra nebe 1.3, o 7 megapikselių. iPhone 7 taip pat įgijo daug kitų programinių patobulinimų geresnėms nuotraukoms bei vaizdo įrašams išgauti.

Parametrai ir funkcijos
Vienas lengviausiai pastebimų pokyčių yra minimali telefono talpa – vietoje 16gb dabar mažiausios talpos modelis turi net 32g. iPhone 7 modeliui sukurtas visiškai naujas, galingesnis ir taupesnis procesorius Apple A10 – dvigubai daugiau RAM atminties, dvigubai daugiau branduolių.

Tiesa, viena iš naujovių, kuria ne kiekvienas yra patenkintas – 3.5mm jungties pašalinimas. Tai reiškia, kad nebegalėsite naudoti įprastų ausinių su šia jungtimi. Geroji pusė yra ta, kad telefono baterija dėl to tapo didesne – 1960 mAh vietoje 1810 mAh.

Galų gale, nors Apple neatsako už jokius vandens sukeltus gedimus, telefonas yra atsparus tiek vandeniui tiek dulkėms.

TAIGI, IPHONE 6, 7 AR 8?

Šis klausimas kamuoja turbūt ne vieną pirkėją, kurio biudžetas yra šiek tiek ribotas – kurį modelį rinktis?

Labiausiai turbūt vilioja iPhone 6 telefonas, tačiau reikėtų atsiminti 2014 metus, kai šis modelis buvo išleistas. Daug vartotojų skundėsi, kad iPhone 6, ypač iPhone 6 Plus perlinko, jeigu jis buvo laikomas, pavyzdžiui, galinėje kelnių kišenėje. Negana to, šio modelio baterija buvo viena silpniausių.

Svarstant tarp iPhone 7 bei iPhone 8 – iPhone 7 kaina yra mažesnė net 200-300 eurų. Palyginus su 8 modeliu, iPhone 7 kaina yra gerokai mažesnė, o funkcijų kiekis taip pat labai panašus.

Taigi, jeigu patraukli iPhone 7 kaina jus žavi labiau nei papildomos iPhone 8 funkcijos, tada galite neabejoti ir pasirinkti iPhone 7.